Умни съвети за избор на автомобилни части: Как да не се поддадете на фалшиви реплики

Умението да разпознавате фалшивите от оригиналните автомобилни части е от съществено значение за вашата безопасност, когато застанете зад волана, както и за всички ваши близки и приятели, които возите в автомобила си. Фалшивите автомобилни части може да изложат на риск вас и вашите спътници, а не са полезни и за банковата ви сметка. Ако предизвикат повреда по време на път, те ще създадат опасност и за всички участници в движението покрай вас в този момент. Фалшификатите са все по-трудни за откриване, затова е важно да бъдете особено бдителни, когато купувате автомобилни части и да залагате само на доказани фирми в бранша.

Ето няколко ценни съвети за това как по-лесно да правите разлика между оригиналните и фалшивите автомобилни части:

Не се подвеждайте по подозрително ниски цени на автомобилни части

Ако сделката ви изглежда твърде подозрителна, за да е истинска, то вероятно е да става въпрос за предлагане на фалшиви автомобилни части. Не се подвеждайте по цени, които са много по-ниски от обичайните. Избягвайте маркови части, които се продават от непознати източници на силно намалени цени! Измами най-често се случват при търговия онлайн. Проверявайте внимателно продавача, на когото смятате да се доверите за покупка на автомобилни части за своя автомобил. Проучете отзивите за него, както и дали разполага с реални складове и магазини. Използвайте търсенето на изображения в Google, за да проверите дали изображенията в обявата, която ви интересува се използват в множество реклами и то от различни източници, ако е така, бъдете внимателни и най-добре се насочете към друг онлайн търговец на автомобилни части.

Огледайте внимателно опаковката, преди да използвате дадени автомобилни части

Има някои явни белези по нея, които може да ви наведат на мисълта, че сте се сблъскали с фалшификат Това са липсващ сериен номер, размазан баркод, необичайни цветове или дори липсващ холограмен стикер. Направете много прецизен оглед на опаковката, макар че измамниците стават все по-изобретателни в усилията си да наподобяват оригинални автомобилни части. Дори малка грешка може да подскаже, че става въпрос за измама.

Бъдете бдителни, за да сте сигурни, че използвате оригинални автомобилни части

Ако всичко по опаковката изглежда наред, може да пристъпите към нейното отваряне. Разгледайте внимателно съдържанието. Липсващите, неправилни или непълни инструкции също може да са знак, че сте попаднали на фалшиви автомобилни части. Най-добрият съвет, когато се съмнявате, е да сравните старата част, която смятате да подмените – с новата. Внимавайте за разлики в детайлите като тегло, цвят, използван материал и др. Не подценявайте ситуацията, тъй като несъответствията може да не са лесно видими. Ако не сте сигурни, задължително се консултирайте със специалист, преди да използвате автомобилни части, в чийто произход и качество се съмнявате.

Купувайте автомобилни части само от доверени източници!

В заключение отново ще изтъкнем колко важно за живота и здравето на вас и вашите спътници е да използвате само оригинални и качествени автомобилни части. За да сте сигурни, че това е така, доверявайте се само на утвърдени фирми за автомобилни части, една от които е Франсизкуп ЕООД. Ако все пак решите да правите експерименти и да поръчате автомобилни части от търговци, които не са ви познати, бъдете много внимателни и безкомпромисни, ако забележите, че нещо не е както трябва. Фалшификацията на основни автомобилни части като спирачни накладки или въздушни възглавници може да се окаже фатална. Не позволявайте да бъдете подлъгани!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Горе