Не се разделяйте с любимите си кожени обувки! Ето как да им осигурите по-дълъг живот

Затворени мъжки чехли от естествена кожа | orso-store.com

В случай, че сте дали много финансови средства за вашите кожени обувки, ще искате да извлечете максимума от тях. Тази статия ще ви помогне да научите как да удължите живота на вашата ценна обувна покупка.

Периодичната и правилна грижа за обувките от естествена кожа ще ви се отплати многократно. Качеството на кожата е от съществено значение за дълготрайността на обувките и не трябва да се злоупотребява с това. Продуктите за грижа за кожата не са скъпи и е важно да запазите обувките си да изглеждат винаги като нови.

Най-добрите продукти за поддръжка на обувки са естествени лосиони и почистващи препарати. Те позволяват на кожата да диша и да се поддържа чиста от замърсявания, особено ако обувките ви са силно замърсени.

Почистване на повърхността на обувките

Сапун за кожа е популярен когато става въпрос за почистване на обувки. Препоръчително е да се използва и масло от норка за омекотяване на кожата. Можете да намерите тези продукти в местния магазин за хранителни стоки или в магазина за обувки.
Друг добър съвет е, че да използвате Goop Hand Cleaner за почистване на кожа. Този хубав продукт можете да намерите в автомобилните магазини и да използвате върху обувките си. Най-хубавото е, че е безводен и чудесно отстранява масла и мазнини от кожата. Първо го тествайте на малка площ от обувката, за да сте спокойни, че всичко е наред.

Драскотини и белези

Ако имате драскотини и белези по вашите кожени обувки, можете да използвате боя за обувки или борова смола, която ще спомогне да се покрият драскотините и да се възстанови повърхността им. Този метод може да окаже приложение и ако обувките ви са избледнели. За да удължите живота на обувките си можете да приложите и водоустойчив спрей, с който ще ги предпазите от влагата и водата. Когато обувките се намокрят, не забравяйте да ги изсушите. Не ги поставяйте твърде близо до топлината от камина, бойлер или печка.

Поддръжка на обувките

След почистване на повърхността на обувките, вие ще искате да подобрите състоянието на кожата, за да бъде тя еластична и мека. Периодичната поддръжка на обувките ще спомогне за предотвратяване на пукнатини в кожата. С поддържани обувки ще се чувствате комфортно и ще изглеждате страхотно.

Да запомним

Когато става въпрос за поддържане на вътрешността на обувките ви чиста, можете да използвате масло от чаено дърво, което ще ви помогне в борбата срещу миризмите. При положение, че вашите кожени обувки са от лачена кожа или от велур, вие ще трябва да използвате различен метод за почистването им. Обикновено четка и спрей ще помогнат за почистването на велура, без да съсипят текстурата. Какъвто и метод за грижа да изберете, това ще помогне на обувките ви да издържат по-дълго и да ви осигуряват нужния комфорт занапред. В случай, че имате нужда от допълнителен ремонт, можете да посетите местния обущар за съвет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Горе