Как да изберете най-добрия LED бар за вашия автомобил

16D ДИОДЕН ЛЕД БАР | avtotirmarket.com

LED баровете за автомобили преживяват истински бум! Не само цените им паднаха значително, но и все повече шофьори се впускат в тази модерна тенденция.

Има много причини, поради които може да се интересувате от LED бар за превозно средство. Ето някои от най-често срещаните приложения:

  • Карате по второстепенни пътища с малко светлина, като избягвате природни бедствия и диви животни.
  • Карате по пътища за крос-кънтри, които изискват силно осветление. 

Събрахме важни съвети за избора на най-добрите LED барове за всяко превозно средство.

Относно LED баровете

Преди да се потопим в гайките и болтовете на LED баровете, нека поговорим защо LED технологията става все по-пополярна при превозните средства.

LED светлините са много ефективни – те издържат около 10 пъти по-дълго от традиционните халогенни светлини и не използват толкова много енергия за генериране на топлина.

LED барове за превозни средства

LED баровете вече не са само за камиони. Много шофьори също ги прикрепят към колите си.

По-тесните светлинни барове могат да се прикрепят към решетката на автомобила или дори да се закрепят към рамката на регистрационния номер. За това не забравяйте да намерите леки светлинни барове, тъй като много автомобили имат по-малко място за монтаж.

LED барове за камиони и други превозни средства

Много от шофьорите инсталират светлинни барове на камиони, снегорини, бордови превозни средства и много други превозни средства за отдих и работа.

UTV барове

Обикновено това означава, че светлинният модул има повече възможности за инсталиране и различни специални светлини могат да се използват заедно за цялостна осветителна система.

Видове LED барове

Правите лед барове са най-често срещаната форма, но извитите ЛЕД барове имат по-широк модел на лъча, който осигурява повече осветление от двете страни на камиона.

Размерите на LED баровете могат да бъдат разделени на три основни категории.

Мини LED бар

Този малък уред има до 8-10 светодиода и се използват за допълване на друго осветление на камиона, като прожектори или преносими работни светлини.

Тънка светлинна лента

Това са най-често срещаните Light bars на пътя. Тънките светлинни ленти са по-малко от 1 ред и обикновено са прикрепени към решетката на камиона, за да осигурят допълнително предно осветление.

Светлинна лента в пълен размер/офроуд

Тази категория е мястото, където идват интересните функции. Пълноразмерните LED барове с два или дори три реда светодиоди могат да бъдат с дължина повече от 20 инча и могат да бъдат инсталирани навсякъде, където е необходимо голямо количество светлина.

52 инча LED бар

Тези продукти се отличават с най-високите стандарти за устойчивост на атмосферни влияния и осветление, предназначени да ви предпазят в трудни ситуации извън пътя.

Двуредови и едноредови ЛЕД барове

Двуредов LED бар

Двойните редове няма да заредят много системата на автомобила. Водоустойчив е с рейтинг IP67. Светлината има цветна температура от 6000k, при която излъчва бяла светлина.

Рефлекторите са проектирани да бъдат по-ефективни и да осигуряват по-добра наличност на светлина. Лещата е изработена от поликарбонатен материал, който ефективно предотвратява всякакъв удар. Състои се от превключвател, колан и скоба.

Едноредов ЛЕД бар

Единичният ред от друга страна е направен от по-ярки отделни LED светлини. Той е лесно достъпен на пазара и издържа дълго време.

Както офроуд, така и на пътя, тези светлини са първият избор за всички шофьори. Светлините могат да генерират LED светлина за водача с помощта на едноредова светлина.

Въпреки че има само един ред светлини, той излъчва огромно количество Светлина.

Това е правилният избор за LED бар от гледна точка на икономичност и издръжливост.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Горе